Antwoord op vragen over het sociaal domein

Selecteer hieronder uw gemeente zodat het relevante gemeentelijke beleid getoond kan worden:

'Secretaresse kan buiten sector aan de slag'

Categorie: Algemeen nieuws
Datum: 22 augustus 2017
Bron: ANP

De kansen op een baan voor administratief medewerkers zoals secretaresses zijn niet bepaald rooskleurig. Maar volgens uitkeringsinstantie UWV liggen er voor mensen uit deze sector wel veel mogelijkheden in andere beroepsgroepen.

Zo kunnen voormalig administratief medewerkers goed aan de slag in het klantcontact, bijvoorbeeld als callcentermedewerker of als intercedent bij een uitzendbureau. Voor deze laatste functie is dan wel een beroepsopleiding vereist. Ook logistieke beroepen of bijvoorbeeld een functie als woonbegeleider in een gezinsvervangend tehuis of wooncentrum bieden mogelijkheden, aldus het UWV.

De afgelopen vier jaar is ruim een derde van de werkloze secretariaatmedewerkers vanuit de WW weer in hetzelfde beroep aan de slag gegaan. Een kwart vond een andere administratieve baan en 40 procent stapte over naar heel ander werk. Uit onderzoek van het UWV blijkt verder dat er binnen de administratieve sector nog relatief veel kansen liggen op het vinden van werk als assistent-accountant of incassomedewerker.

Lees ook